KRŠKO
   

Pregledi za predpis očal

 

 

Pregled vida in predpis očal je namenjen določitvi dioptrije za očala.

Pregled lahko opravite pri oftalmologu. Vašo dioptrijo vam izmerimo objektivno (elektronsko) s pomočjo najsodobnejšega avtokeratorefraktometra in subjektivno s pomočjo elektronskega foroptra. Hkrati vam lahko nekontaktno izmerimo tudi znotraj očesni tlak (IOT) ter debelino roženice (pahimetrijo). Pregled se opravi preko zdravstvene kartice, napotnica ni potrebna.

 

 

Pregled lahko opravite pri optometristu. Je razširjen pregled vida, v katerega so vključeni postopki objektivne in subjektivne refrakcije ( določanje dioptrijskih vrednosti za daleč in po potrebi za blizu), analiza binokularnega vida, pregled sprednjega očesnega segmenta z biomikroskopom pri ozki zenici ter po potrebi meritev očesnega tlaka. Pregled poteka ca. 30 min. Ob nakupu očal je pregled brezplačen.

 

Če je potrebno, se dodatno izvede topografija roženice, analiza solznega filma in mežikanja , fotodokumentacija sprednjega očesnega segmenta ter dodatni postopki za analizo vida (barvni in kontrastni vid, nočna kratkovidnost, test na bližinski astigmatizem, merjenje in korekcija simptomatične heteroforije (prikritega škiljnenja).

 

Več o optometriji

 

Nosilci kontaktnih leč naj na dan pregleda ne nosijo kontaktnih leč, zaradi natančnejših meritev.

 

 

Optika Rimc Krško
Cesta krških žrtev 32, 8270 Krško


07 49 215 36  051 625 606
  optika.krsko@rimc.net

  

© 2018 Optika Rimc. Vse pravice pridržane.

Optika Rimc Brežice
Cesta prvih borcev 32, 8250 Brežice


 07 49 90780    031 884 442
  optika.brezice@rimc.net

  

© 2018 Optika Rimc. Vse pravice pridržane.